Створено: Середа, 31 травня 2017, 21:20
28-05-2017 р.Б. - Неділя Отців І Нікейського Собору

Літургійні піснеспіви

Антифон 1

Стих 1:Усí нарóди, заплещíть рукáми,* кликніть до Гóспода гóлосом рáдості.

Приспів:Молитвáми Богорóдиці, Спáсе, спаси нас.

Стих 2:Бо Госпóдь Всевишній,* могýтній Владáр по всій землí.

Приспів:Молитвáми Богорóдиці…

Стих 3:Він підбивáє людéй нам,* і нарóди нам під нóги.

Приспів:Молитвáми Богорóдиці…

Стих 4:Зійшов Бог під óклики весéлі,* Госпóдь - під гóлос сурми.

Приспів:Молитвáми Богорóдиці…

Антифон 3 – звичайний з приспівом:Спаси нас, Сину Бóжий, що вознíсся у слáві, співáємо Тобí: Алилýя.

Тропар вос. (г. 6):Áнгельські сили на грóбі Твоїм,* і сторожí омертвíли;* Марíя ж стояла при грóбі,* шукáючи пречистого тíла Твогó.* Полонив Ти ад і, не перемóжений від нього,* зустрíв Ти Діву, дарýючи життя.* Воскрéслий з мéртвих, Гóсподи, слáва Тобí!

Тропар Вознесіння (г. 4):Вознíсся Ти у слáві, Христе Бóже наш,* учинивши ýчням рáдість обітувáнням Святóго Дýха,* і скріпив їх Своїм благословéнням,* бо Ти Син Бóжий, визволитель світу.

Тропар Отців (г. 8): Препрослáвлений Ти, Христе Бóже наш,* що на землí Отцíв нáших появив світилами* і ними навíв усíх нас на íстинну вíру.* Багатомилосердний, слáва Тобí!

Слава: Кондак Отців (г. 8): Проповíдування апóстолів і догмáти Отцíв* утвердили Цéркви єдину вíру,* нóсячи ризу íстини, виткану з вишнього богослóв’я,* вонá прáво прáвить і слáвить велике тáїнство благочéстя.

І нині: Кондак Вознесіння (г. 6):Виконавши дíло нáшого спасíння* і з’єднáвши земних з небéсними,* у слáві вознíсся Ти, Христе Боже наш,* не відлучáючись зóвсім від нас,* алé, перебувáючи з нáми невідстýпно,* Ти кличеш до тих, що люблять Тебé:* Ось я з вáми і ніхтó не перемóже вас!

Прокімен (г.4):Благословéнний Tи, Гóсподи, Бóже Oтцíв нáших,* і хвáльне, і прослáвлене ім’я Tвоє навíки.

Стих:Бо прáведний єси у всьóму, що сотворив Ти нам.

Алилуя: Бог Госпóдь прорíк, покликав зéмлю від схóду сóнця до йогó зáходу.

Стих:Зберíть менí моїх побóжних, якí над жéртвою союз зо мнóю учинили.

Замість “Достойно”:Величáй, душé моя, Гóспода, що з тíлом у слáві на небесá вознíсся. І ірмос:Тебé, Мáтір Бóжу,* що пóнад усяке розумíння і слóво* несказáнно в часі породила Вíчного,* ми, вíрні, однодумно величáємо.

Причасний: Хвалíте Гóспода з небéс, хвалíте Йогó на висóтах.

Другий:Рáдуйтеся, прáведні, в Гóсподі, прáвим налéжить похвалá. Алилýя.

Замість Ми бачили світло істиннеі Нехай сповнятьсяспіваємо: Вознесися на небесá, Бóже, і по всій землí слáва Твоя.

Боже Слово

АПОСТОЛ

Діяньсвятих апостолів читання (20,16-18.28-36)

У ті дні Павло вирішив плисти попри Ефес, щоб не баритися в Азії; поспішав бо, щоб, по змозі, на день П’ятидесятниці бути в Єрусалимі. З Мілету він послав у Ефес і прикликав пресвітерів Церкви. Коли вони прийшли до нього, він до них промовив: Вважайте на самих себе і на все стадо, над яким Дух Святий поставив вас єпископами, щоб пасти Церкву Господа Бога, яку він придбав своєю кров’ю. Я знаю, що по моїм відході ввійдуть між вас вовки хижі, які не щадитимуть стада. Та й з-між вас самих повстануть люди, що говоритимуть погубні речі, щоб потягнути за собою учнів. Тому чувайте, пам’ятайте, що я три роки, ніч і день, не переставав кожного з вас зі сльозами наводити на розум. А тепер передаю вас Богові і слову його благодаті, що може збудувати і дати вам спадкоємство між усіма освяченими. Ні срібла, ні золота, ні одежі я не вимагав ні від кого. Ви самі знаєте, що моїм потребам і тих, які зі мною, служили оці руки. У всьому я показав вам, що, так працюючи, треба помагати слабосильним і пам’ятати слова Господа Ісуса, що сам сказав: «Більше щастя давати, ніж брáти». Промовивши це, він упав на коліна і з усіма ними помолився.

ЄВАНГЕЛІЄ

від Івана 17,1-13

У той час Ісус, підвівши очі до неба, сказав: Отче, прийшла година. Прослав свого Сина, щоб Син твій тебе прославив, згідно з владою, яку ти дав йому над усяким тілом: дати життя вічне тим, яких ти дав йому. Це – вічне життя, щоб пізнали тебе, єдиного істинного Бога, та Ісуса Христа, якого ти послав. Я прославив тебе на землі: виконав діло, яке ти дав мені виконати. Тепер, отже, прослав мене, Отче, у себе, тією славою, яку я мав у тебе, перше ніж постав світ. Я об’явив твоє ім’я людям, яких ти дав мені зо світу. Вони були твої, і ти дав їх мені, і вони зберегли твоє слово. Тепер вони зрозуміли, що все, що ти дав мені, від те­бе походить; слова бо, що ти дав мені, я дав їм, і вони прийняли і справді зрозуміли, що я від тебе вийшов, і увірували, що ти мене послав. Я молюся за них, не за світ молюся, а за тих, яких ти дав мені, бо вони твої. І все моє – твоє, а твоє – моє, і я прославився в них. Я більше не у світі, але вони у світі, і йду до тебе. Отче святий, ради імені твого бережи їх, тих, яких ти дав мені, щоб вони були одно, як і ми. Коли я був з ними у світі, я беріг їх у твоє ім’я; я стеріг тих, яких ти дав мені, і ніхто з них не пропав, крім сина погибелі, щоб збулося Писання. Тепер же йду до тебе і говорю це у світі, щоб вони мали у собі радість мою повну.

Парафіяльні оголошення

1.  У найближчу суботу, 3 червня, діти нашої парафії приступлять до Першої Сповіді і Урочистого Св. Причастя. Свята Сповідь розпічнеться о год. 9:30, а о год. 11:00 Божественна Літургія. З огляду на приготування до цієї події сьогодні, біля год. 13:20 відбудеться репетиція дітей.

2.  Також ця субота є суботою перед Зісланням Святого Духа –заупокійна. Днем коли ми в особливий спосіб молимося за всіх наших померлих. У нашому храмі заупокійні Літургії служитимуться о год. 7:00 та о 18:00. карточки з іменами померлих можна подати у ризниці.

3.  У найближчу неділю, 4 червня, припадає свято Зіслання Святого Духа. Богослужіння у нашому храмі служитимуться згідго недільного розпорядку. Також о год. 17:00 молитимемось Вечірню з коліноприклонними молитвами.

4.  У понеділок, 5 червня – Пресвятої Тройці. Святі Літургії у нашому храмі служитимемо о год. 10:00 та о 18:00.

5.  17 червня організовуємо   прощу з нашої парафії в рамах деканальної прощі до Пратуліна – місця мученицької смерті Пратулінських мучеників. Виїзд рано, а ввечері повернення. При повному комплекті пасажирів, ціна за особу виноситиме 40 зл.

6.  Сьогодні, молодь запрошує на зустріч, яка відбудеться після вечірньої Літургії. Під час зустрічі можна буде ознайомитись із старозавітньою Книгою Юдити. Зустріч провадять: с. Олена і Оксана Рудяк.

7.  Молодь запрошує на молодіжні реколекції, які відбудуться в Перемишлі, в днях 15-18 червня 2017 року. Тема: Зустріч Ісуса з Закхеєм. Для реєстрації та за більш детальнішою інформацією просимо звертатись:тел.+48729555698 або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

8.  З огляду на це, що вже на дворі потепліло, спільнота Матері в молитві, проводитиме моління у монастирському саді перед фігурою Богородиці.

9. У ризниці та церковній крамниці у притворі можна придбати Святе Письмо, молитовники, духовну літературу, вервички, тощо. Також крамничка нам пропонує книжку місяця: День мами. Дохід із продажу цієї книжки призначений для допомоги мамі загиблого воїна АТО п. Галині Вовк.

10. Кожного четверга, від год. 19:00, при нашому монастирі відбуваються психологічні консультації. Записуватись можна у ризниці або по телефону 22 831 17 18.

11. В часі коли в храмі не служаться Богослужіння наш храм є зачинений. Коли хтось бажатиме зайти і помолитися у храмі, потрібно дзвонити у дзвінок біля вхідних дверей до монастиря.

12. Намірення Святих Літургій:

       700: за † Ядвігу

       900:за здоров’я: ……;

     1100:за здоров'я і Божі ласки для Олени, Оксани і Ореста

     1800:за здоров'я і Божі ласки для Ольги, Лідії, Андрія, Оксани, Софії

НАМІРЕННЯ святих літургій в тижні

пон. 700: за †† Петра, Анну і всіх з роду

           1800: за здоров'я і Божу опіку для Григорія

вів. 700: за здоров’я: ……;

           1800: за † Ядвігу

сер. 700: за померлих: ……

           1800: за здоров'я і Божу опіку для Wojtka

чет. 700: за здоров’я: ……;

       1800: за †† Mariana i Helenę Nolbrzak

п’ят. 700: за †† Mariana i Helenę

       1800: за душі в чистилищі

суб. 700: за померлих: ……

         1100: про Божі ласки для дітей Першої Сповіді і урочистого Святого Причастя

1800: за померлих: ……

нед. 700: за †† с. Кумкова

       900: за здоров’я: ……;

     1100: про Божі ласки для сім'ї Марії і Володимира

     1800: про Боже благословення для парафіян